Äventyr

Helgen har varit full av fart och äventyr!
Igår åkte vi skidor på Funäsdalsberget hela dagen! Det var strålande sol och klar blå himmel! Helt underbart såklart! Tog en lååång skön fika uppe på toppen ! Allt som allt en bra dag, ingen anledning att klaga alltså.

Dagen idag var inte sämre den! Först en del åkning i Ramundberget, vädret var okej, växlande sol och moln... Men jag ska väl inte klaga direkt!
Mot efter middagen packade vi in skidor etc i bilen och sen plockade Peter fram snöskor. Då tittar solen fram och det blir super varmt. Vi vandrar uppåt mot ca1000meters höjd, det är varmt och svettigt.. och jag ska väl inte ljuga, höll på att dö ett tag men okej.. jag överlevde. Väl uppe utforskar vi gamla malmgruvor. Extremt häftigt! Inne i gruvorna fanns det jätte stora istappar och enormt vackra iskristaller i taket. Efter en rundvandring i grottorna njöt vi av en fika och vacker utsikt.
Sen ska tog vi tag i arrangemanget att ta oss ner från berget, alternativen gå tillbaka samma väg eller helt enkelt bara kasta oss rakt ut; springa, ramla, rulla ner! Helena och Benny valde alternativ nr 1 och jag, Robin, Peter, Mickan och Emma valde alternativ nr 2.
Vi tog snöskorna i ena handen och stavar i andra handen och kastade oss över kanten. Jäkligt kul och det tog inte många minuter innan vi nådde en lägre nivå. Det var djup snö och inte helt lätt att ta sig fram utan snöskor, man sjönk ner till midjan, vi skratta så vi kikna. Mickan fastnade så hon tappade sin sko under snön och fick gräva loss den!

Sista svängen Hökarängen..

..löd det inte i skidbacken idag, men nästan.
Härliga tider, nu är vi i Funäs. Nice nice.
Har tillbringat dagen i Ramundberget.

Enligt Peter får man inte säga glad påsk idag, det är en annan dag tydligen..
Så från oss alla här i Funäs till er alla.. En oglad påsk!

Lyckan över levande blommor!

Jag har alltid varit värdelös med blommor, kan inte ha dem! dödar dom helt enkelt! Vilket är väldigt konstigt eftersom både mamma och morfar är värsta botanikerna! Ärvde uppenbarligen inte den gåvan ( tack så himla mycket :-/! Not!)
Fick ha kaktusar i fönstret som liten.. Joo det är sant! Så himla värdelös var jag! Till och med dem lyckades jag döda!
Bror min däremot fick äran att ha japanska bonsai träd. Han hade tydligen ärvt Carl von Linné ådran. Hah! Skulle vilja se hur ett bonsaiträd överlever idag i hans lägenhet utan mammas övervakning...

Jaja nu babblar jag om en massa som inte relevant, det är mina icke tankar som träder fram...
Vart var jag nånstans? Summering: blommor, kan inte ha dem, dom dör!
Just det, det jag ville komma fram till är att jag har lyckas hålla en orkidé vid liv! Den blommar just nu! Fick den av svärmor augusti förra året och då visste hon nog inte att hon drev den in i döden!! Den blommade och var vacker, so far so good, Sen började den tappa blommorna och jag tänkte såklart planera en begravning i hushållssopporna.. Botanikerna mamma hindrade mig, sa "klipp ner stängerna lite och vattna en gång i veckan så kommer den ta sig"...
Yeah right tänkte jag men gjorde som lilla mamsen sa till mig...
Och det har jag gjort.. i ungefär 7månader.. Ibland såg jag inte ljuset och tänkte ge upp! Sorgen över att inte ha gröna fingrar tog över....
Meeeen: jag hade fel (jag kan tydligen ha fel ibland också... Shocking!)
Idag blommar den, den lever!!
Mamma och morfar, släng er i väggen, jag kan jag med!