Saffransbiscotti med vit choklad
Efter vår resa till Rom har jag varit sugen på biscotti så jag provade mig på att göra saffransbiscotti med vit choklad idag. Receptet är hämtat från Marysmat.se och är ursprungligen från Leila Lindholms bok "a piece of cake". Receptet är lite modifierat men ack så gott! 

                          100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mandel
50 gram vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda i saffran, häll över i en bunke och blanda i äggen.  Hacka mandel och choklad grovt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.  Vänd ner mandel och vit choklad. Blanda degen väl. Forma degen i 3 längder och lägg dem på den plåt med bakplåtspapper. Strö råsocker över längderna. Grädda dem i cirka 25 min. Ta ut dem och skär i 1 cm tjocka skivor, vänd snittytan uppåt.  Sänk värmen i ugnen till 125 grader. Grädda skorporna i ytterligare 15 min.  


Enjoy!


Tea time!
Om du som jag älskar te då rekommenderar jag varmt te från märket Pukka. Pukka har ekologiska och aryuvediska örtteer. Alla olika blandningar är hundra procent ekologiskt odlade och är helt fria från konserveringsmedel, artificiella smaker, socker eller sötningsmedel. Varje tesort har sina speciella egenskaper och smakar ljuvligt! 
Min favorit är den som heter revitalise.  Ett kryddigare te med smak av kardemumma, kanel och ingefära. Teet har en värmande effekt, perfekt så här på hösten! 


Leila bakar..
Jag är väldigt förtjust i Leila Lindholm, hon är verkligen en inspiratör för mig. Jag önskar att jag vore så duktig på att baka som hon. Men tyvärr blir jag nog ingen bullmamma, när det gäller att baka har jag tummen mitt i handen (enligt mig själv iaf). 
Leilas http://www.leilasgeneralstore.com/ är en favorit som jag ofta kikar in på, och det är tur att jag har självdisciplin annars hade jag antagligen ruinerat mig själv och min sambo, det finns så mycket fint.
senaste nya som gärna får flytta hem till mig är Leilas bok "Welcome home"! En bok helt i min smak och som passar perfekt att låta sig inspireras av under mörka vinter kvällar. 
Så tomten psssssst.. skriv upp den på min whislist till julafton ;-)