Saffransbiscotti med vit choklad
Efter vår resa till Rom har jag varit sugen på biscotti så jag provade mig på att göra saffransbiscotti med vit choklad idag. Receptet är hämtat från Marysmat.se och är ursprungligen från Leila Lindholms bok "a piece of cake". Receptet är lite modifierat men ack så gott! 

                          100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl mandel
50 gram vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda i saffran, häll över i en bunke och blanda i äggen.  Hacka mandel och choklad grovt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.  Vänd ner mandel och vit choklad. Blanda degen väl. Forma degen i 3 längder och lägg dem på den plåt med bakplåtspapper. Strö råsocker över längderna. Grädda dem i cirka 25 min. Ta ut dem och skär i 1 cm tjocka skivor, vänd snittytan uppåt.  Sänk värmen i ugnen till 125 grader. Grädda skorporna i ytterligare 15 min.  


Enjoy!


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress