Det är de små sakerna som betyder nåt!
Att vara förskollärare är inte ett lätt yrke, det är mycket stress inom förskolans värld, det sätts press på oss från många olika håll.. och det är ofta jag känner att: vad håller jag på med? Är det värt att gå in i väggen för ett jobbs skull? Varför är jag kvar? 

Har på senare tid känt att jag får svårare och svårare att motivera mig själv att gå till jobbet. Stressen känns mer påtaglig nu när jag är gravid! Jag har börjat få foglossning, så jag har ont ont ont i ryggslutet och det strålar mot höfter och ner i ljumskarna. Jag får även sammandragningar när det är stressigt och mycket att göra..


Men ibland finns det små ljusglimtar där jag påminns om varför jag valde att bli förskollärare, jag påminns om varför jag är kvar! BARNEN! Det är för deras skull..  Få se deras utveckling, deras glädje när de utforskar nya saker i livet.

Idag kom ett barn fram till mig på gården med en isklump och sa: 
"Du får den här av mig!"
"Tack.. Varför då?"
"För att jag tycker om dig Hanna"
Strax därefter ser jag att den är hjärtformad och blir helt rörd! När något så litet, betyder så mycket! Det är då det är värt att gå till jobbet!Bebisen rum
Vi har börjat för ordning bebisens rum. Än sålänge har vi bara lagt in nytt golv. Förr låg det en svart heltäckningsmatta men vi valde att slita ut den och lägga in ett mörkare trägolv som matchar med det som är i köket. Nästa steg är att måla över den tapet som sitter i rummet, den väggen ska bli vit och så kommer det en tapet på motsatt vägg istället. Vit botten med mintgröna harlequin mönster på från Ferm living.
Jag älskar grönt, framförallt mintgröna toner så det kommer få bli accentfärgen i rummet tillsammans med grått.
 


Tapet från Ferm living.
Tavla från littlephant
Sängkläder från NGbaby
Vimpel från skojostoj.se
Filt från gladabarnrum.se
Sängmobil från skojostoj.se
Ungen ska åka med stil!
Igår köpte vi bebisens vagn.
Vi var säkert i butiken i mer än 1timme innan vi faktiskt bestämde oss. 
Det finns ju ett jytter av vagnar, hundratals modeller och färger. Jag som har beslutsångest när jag ska välja strumpor på morgonen. Inte lätt att välja.

Jag hade en ganska klar bild av vad för slags vagn JAG ville ha, men det är ju inte bara jag som ska välja. Vi är ju två. 
Vi brukar vara väldigt överens i de flesta beslut vi tar, vi brukar tänka väldigt väldigt lika men den här gången vart det inte så. 

Som gavid kvinna har man oftast redan hunnit googla sönder ordet "barnvagn" ett par veckor in i graviditeten. Läst recensioner osv osv.
Jag ville ha en Emmaljunga, det visste jag. Jag lockades av Emmaljungas klassika linjer, är inte alls förtjust i dessa nya spaceade moderna vagnarna som exempelvis Brio börjat med. 
Robin hade såklart inga andra preferenser mer än att fälgarna skulle vara snygga. 

Min första tanke var att vi skulle ha en Edge Duo med lufthjul. Jag vill inte ha 4 fast hjul utan ville ha swivelhjul fram. lagom stora för att passa på vår grusväg men ändå som blir smidig i butiker eller i stan.  Jag blev direkt kär i färgen Grå Dallas. 
Förra veckan när vi var på babyproffsen för att kolla in barnvagn på riktigt för första gången, stod vi länge med en säljare som vägde för och nackdelar med alla vagnar vi tittade på. 
Då fastnade jag mycket för en Super Viking, nackdelen jag inte gillade var färgerna, jag ville ju egentligen ha en vagn med Dallas tyget. Men tyckte ändå att Super Viking kändes smidig och lätt.
Gick därifrån utan vagn.

Igår var vi tillbaka. Nästan klara över att det var en Super Viking vi skulle ha.
Men då vart vi osäkra igen. Super Nitro lockade, den har tyget vi ville ha men med en liggdel som var mindre än Edgen. Vi gillade den lite mindre liggdelen.
Robin hade fastnat för ett vit chassi med, för honom, snygga fälgar och Ecco hjulen. Det var inte det jag hade tänkt men gick med på att kompromissa lite sålänge jag fick stora svängbara hjul som gick att låsa fram. Kunde tänka mig att leva utan lufthjul efter att säljaren berättat att de nya hjulen var av gummi och inte plast som tidigare och därför inte fastnade lika mycket grus i (vilket var anledningen till att jag villa ha lufthjul).
Så vi bestämde oss, en super nitro med vit chassi i färgen Dallas. 
MEN då gick inte det chassit att välja till färgen (suck) utan på Nitron så var färgerna kopplade till olika chassi. Så då hade vi fått ett svart chassi, det ville inte Robin ha.
Så vi var tillbaka på ruta noll igen! 

Men vi efter att ha ställt liggdelarna från Super Nitro och Edge brevid varandra och jämfört vikt osv så insåg vi att det inte var jätte stor skillnad mer än att Super nitroglycerin liggdel var smalare skuren vid fotändan, annars var de lika breda, i princip lika långa och vägde näääästan lika mycket.

Så vi köpte en Emmaljunga Edge Duo med vit chassi! Så nu väntar vi och längtar lite extra!!Denna vagn är det fast att chassit är vit istället för chrome!