Ett steg närmre

Har fått de nya planritningarna på huset från arkitekten. Det betyder att det är ett steg närmre i rätt riktning. Det är lite som ska kompletteras på ritningarna och sen ska bygglovsansökan skickas in till kommunen.
De små rummen är redan påbörjade. De är båda färdiggipsade, fått nytt innertak och nytt golv. Så nu är det spackling, målning, lister kvar där.

Plötsligt händer det..

Det är livet med barn, plötsligt händer det...
Plötsligt vänder de sig från mage till rygg, plötsligt ålar de, kryper, går osv osv

Det nya här är att dricka själv ur glas. Inge mer pip muggar här inte..

Idag tänkte jag och min stora kille ta en lugn dag. Kanske ta en sväng till "Som en saga", en barn secondhand här i Haninge. Kolla på lite pyssel saker jag vill ha till jobbet och i eftermiddag ska vi till jobbet och ha avdelningsmöte med mina fina kollegor. Truls får följa med eftersom pappa måste jobba. Han får röja runt bland alla roliga leksaker.

Ha en fin dag alla!

Kalas och oroliga nätter

Vilken bra helg det har varit. Vi har gjort massor; ätit middag med vänner, satt innertak i kontoret/gästrummet i "fågelholken" aka nya huset. Tagit upp båten ur sjön och därmed är sommarsäsongen över på riktigt.
Jag och Truls har hunnit med både shopping och kalas.
Ja vad ska man säga. En effektiv och bra helg.

Truls fick mjölkfri tårta på kalaset, väldigt uppskattat, av både mig och honom
Dock så lyckades han få tag på lite muffins som inte var mjölkfritt. Han har så långa armar och ibland hinner man inte med. Har förberett mig på en orolig natt med magont.
Han verkar få starkare reaktioner på mjölken numera. Förra veckan fick han i sig lite köttbulle med gräddsås på som han snodde från sin kusin. Han reagera med utslag, kräkningar och magsmärtor under natten.
Har en stark oro för hur det ska funka på förskolan när han börjar. Vet själv hur snabbt han är och hur långa armar han har, och det faktum att han gärna äter matrester innan man hunnit sanera golvet och matstol.
Får helt enkelt bli en handlingsplan som vi skriver tillsammans med personalen, allt för att undvika att han får i sig av misstag.