Nyårsafton
Idag är det nyårsafton. Vi ska fira tillsammans med Pär Ellinor och Isac. Det skulle varit två familjer till men den ena familjen har blivit magsjuka och den andra familjen kommer inte heller. Så det blir en liten mysig tillställning med nära vänner. Vi ska äta gott och spela spel. Kolla på lite fyrverkerier vid tolvslaget och tar taxi hem senare, vi hoppas vi får tag på någon. Annars får vi trycka ihop oss på soffan eller nåt.

På Menyn står 
Förrätt: Skagen toast
Varmrätt: Oxfilé provencale 
Efterrätt: Chokladmousse med hallontäcke och färska hallon.

Maten blir lite smått begränsad pga av mjölkallergin. Eller åtminstone efterrätten tycker jag då. 

Ska blir härligt med ett nytt år! Jag ser positivt på det här kommande året. 
Vi ska lämna bakom oss ett tufft år och blickar framåt!

(null)

Julafton
God jul 🎄

Igår var julafton och vi överlevde, skämt åsido. Det var en trevlig dag och inte lika rörig som man kan tänka sig med 20vuxna och 3 tappra barn.

Vi vakna på morgonen och åt en lugn mysig julfrukost. Truls fick öppna ett paket på morgonen. Sen vad vi en lugn dag innan Marianne och Mickan kom runt lunch för att hjälpa att förberedda lite. Det mesta var klart men vi hade lite små saker kvar, som att skala potatis, koka ägg. 

Runt 14.30 började gästerna anlända. Vi hade dukat upp ett gottebord, med pepparkakor, glögg, julgodis av olika slag som gästerna fick ta för sig av innan Kalle Anka började. 
Efter Kalle dukade vi fram all mat på vår köksö. Och jisses vilken julbuffé det blev. Helt magisk med massor av olika mat. Kul när vi är olika familjer med olika jultraditioner som mixas.

Sen blev det paket utdelning/öppning. Lite galet och hektiskt. Var så mycket paket överallt, vi var ju så många. Truls gick lite bananas, var lite för mycket för honom. Så han gick iväg med en julklapp han fick (en stor brandbil) och jag tog bort alla julklappar han fått från oss och öppnade ett honom.  Han kommer ändå inte ha koll på vad han fått av vem.

Sen nattade vi Truls för han vart så extremt trött. 
När alla barnen somnat (eller de två stora iaf) så hade vi lite musikquiz och julklappslek. 

Vid 00.30 hade alla gäster gått och jag och Milo gick och la oss. Jag var helt slut! Lite ont i halsen känning också och kände mig lite ruggig. 
Robin skulle städa lite sa han. 
När jag kom upp imorse så hade han städat ALLT. Helt galet. Han hade tydligen stannat uppe till 03.30 och gjort klart allt.
Var så skönt att vakna upp till ett nystädat hem.

Allt som allt hade vi en riktigt bra jul!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Dan före dan
Dagen före julafton. En av se mest hektiska dagarna på året. Men inte för oss, vi har det mesta klart inför jul. Alla julklapparna är klara. Det är städat och klart. Vi har lite små förberedelser kvar. Robin var och handla lite på förmiddagen och jag små städade där det behövdes. 
Nu dammsuger Robin och jag nattar Milo i vår säng (Han har förövrigt somnat men jag hänger kvar lite, så skönt att ligga ner lite).
Milos rum är fullt med bord och stolar till imorgon, så därför kan han inte sova middag i sin säng där som han annars gör.
Vi har ju julafton hos oss iår. 20vuxna och 3barn. Får se om vi någonsin vill fira jul igen efter det här året 🙈 Nej det ska bli så mysigt. Och skönt att slippa åka runt överallt. Alla kommer till oss istället.

Men först uppesittarkväll enligt tradition med Nora och William, Josefin, Gustav och Mio. Och de två nyaste tillskotten till skaran Milo och Melvin. Vi blir bara fler och fler och det är helt underbart ☺️❤️❤️