Snart

Snart får vi flytta hem igen. Längtar! Premilinärt så verkar det som vi kan flytta in imorgon kväll. Hopps verkligen det för jag längtar hem!


Det går fort framåt nu. Badrummet är nästan klart, badkar och spottarna i taket som fattas. Ja lite handdukshängare och hängare till toalettpappersrullen också men det är noll prio.

Hallen börjar bli klar och lilla toaletten också.

Det har varit mycket att göra de sista dagarna för Robin och min pappa. Pappa är röris och fixar rör osv till badrummet. Robin hjälper, och passar på att städa hemma så vi slipper byggdamm.

Eftersom Robin inte varit hemma och kan avlasta med Trulle så har han fått hänga med världens bästa mormor.
Jag är inget roligt sällskap och kan inte riktigt aktivera honom som han förtjänar. Jag är helt slut!


Kommod och spegel.
Knasbollen som tog en (ren) blöja som kockmössa. Man tager vad man haver.
Vecka 36

Vi är inne i vecka 36 (35+2) och nu kan vi snart börja nedräkning på riktigt. En dryg månad kvar. 

Kroppen mår som en mår och knoppen hänger på därefter. Revbenen tar mer och mer stryk och nytt är foglossning i de främre fogarna. = känns som någon sticker in en kniv i blygdbenet och vrider runt. Det har minskat vad jag orkar med avsevärt. Idag tex var vi på Aquaria med Truls 1h. Och då åkte vi bilen dit och hem. 1h var allt min kropp orka.

Var även på besök hos bm imorse. Vanlig kontroll men även planera in veckorna framåt. Kommer bli en del ultraljud nu på slutet, 1 gång i veckan. Dom (och vi) vill hålla koll på fostervattenmängden nu i slutet. Eftersom Truls vatten försvann plötsligt mot slutet utan att nån förstår varför.

Annars såg allt fint ut med bebisen och mina värden var fina förutom järnet. 
Magen växer som den ska.
Det lustiga är att magen ligger ett snäpp ner på kurvan med Truls samma vecka.
Mätte omkretsen magen med måttband här hemma. Då blev den 103cm. Exakt samma veck, exakt lika många dagar kvar med Truls var den 109cm. Alltså 6(!)cm skillnad. Och då var ändå magen "liten"med Truls.
Galet! 
Och väldigt förskonad från svullnad hittills.

Nåt positivt är att bebis verkar ha hittat rätt med huvudet! Så himla glad. Nu när jag verkligen bestämt mig för att föda vaginalt så har jag bara väntat på det. Och jag tror faktiskt han försöker borra ner huvudet. Det ilar och har sig. Och jag har betydligt mer förvärkar än innan. Heja bebis!!


Lika många dagar kvar med Truls i magen, betydligt större och framför allt mycket mer svullen! Och lilla mini Enya 😍
Abrupt slut

Det blev ett abrupt slut på vistelsen på landet. Vaknade lördagmorgon av att det ös regna ute. Skulle gå på toaletten efter frukost och påvägen in igen halkade jag på en sten nedanför betongtrappan. Och föll handlöst rätt in i trappan. Landade med hakan i översta trappsteget och fick de andra som ett hårt slag i magen. 

När jag kom upp igen spruta det blod ifrån ansiktet, kunde först inte lokalisera vart det kom ifrån. Mamma och Robin kom springandes och fick in mig med blodet rinnades över alla kläder och mina händer.
Blodet kom från hakan som fått ett jack. Tejpas eller sys konstaterade mamma fort att det behövdes göras, men vi var mer oroliga för bebisen i magen. 

Robin kastade in alla våra saker i bilen och vi hoppa in och åkte mot Stockholm. Robin ringde förlossningen påvägen som ville att vi skulle komma in för en koll. Dom förvarnade att det inte fanns några rum men att det skulle lösa sig när vi kom dit.

Vi kom dit vid 12tiden och hade med oss Truls som skulle bli hämtad av farfar ganska så direkt.

När vi kom in så fick jag sitta med en portabel ctg i fikarummet eftersom det inte fanns några andra rum. Mig kvittade det, ville bara se att bebis mådde bra eftersom han varit lite slö efter fallet.

Där fick vi sitta i 2timmar för att se att kurvan blev bra.. Den såg fin ut. Mätte en del förvärkar/sammandragningar som gick ganska högt i skalan och som definitivt kändes och som jg fick andas mig igenom. Livmodern var ganska retad, inte konstigt. Men de la sig snabbt..

Sen blev vi hemskickade, bebis mådde bra.

När vi kommit halvvägs från SöS ringer dom och vill att vi ska komma tillbaka. Dom hade missat att göra ett ultraljud. Så vi fick åka in igen. Den här gången fick jag ligga oh vila i personalens vilorum och så kom dom in med en ultraljudsmaskin. "Vi hinner ändå inte vila" 
Men även ultraljudet såg bra ut. Phu. Hann börja bli lite nervös igen


I fikarummet fanns många bra böcker och leksaker