Sömn
Oj det fortsätter verkligen snöa. Det tar aldrig slut.

Är rätt trött idag, blev inte mycket sömn i natt.  Milo är lite hängig och gnällig och vi tror han håller på att få tänder så han vaknar och gråter titt som tätt.
Det är inte ofta vi har såna här nätter med honom så är inte alls van. Kan räkna dåliga nätter med Milo på en hand. 
Med Truls var det annat. Då var dåliga nätter mer en regel än ett undantag. Han snurrade runt och vifta med armar och ben. 
Nu på senare tid pratar han mycket i sömnen, sätter sig upp och letar efter saker i sängen. Allt från nappen, snuttisar och leksaker. Men han har även letat efter moster Mickan under täcket. Det är ganska underhållande ibland.

I helgen upplevde vi något nytt i hans sömn. Han har börjat gå i sömnen och har gjort det 3 gånger nu sedan i lördags kväll. 
I lördags kom han helt plötsligt vandrande från sitt rum. Vanligtvis när han vaknar brukar han gråta efter oss eller ropa. Men nu kom han bara gåendes och man såg så tydligt att han sov. Han var påväg rätt in i köksön och pratade osammanhängande. Robin ledde honom tillbaka till sängen och han fortsatte sova där. 

Samma sak igår kväll. Jag nattade Milo i vårt rum och hör hur någon går med bestämda steg in i badrummet. Trodde först det var Robin men när jag kom från sovrummet berätta Robin att det var Truls som plötsligt kom gåendes från sitt sovrum in i badrummet.
 
Och i natt vakna jag av att Truls helt plötsligt klättra ur vår säng och gick ut i köket. Gick efter honom för att kolla vad han gjorde. Helt klart sovandes. Fick leda tillbaka honom till vår säng. 

Vi får väl se om det här fortsätter. Jag gick i sömnen som liten och gjorde mycket märkliga saker. Bland annat vaknade min bror av att jag stod och satte upp alla mina gossedjur i alla hans fönster i hans rum.

All snö hos oss. Vi hinner knappt skotta undan innan det kommer mer.


Middag tips
Halloj där.

Åt en så himla god tacopaj igår. Helt galet god.
Och det är väl egentligen pajdegen jag vill tipsa om.


Den är gjord på keso och dinkelmjöl och vart riktigt riktigt god!

Sen kan man anpassa själva pajen som man själv vill. Vi gjorde tacopaj och hade i majs (Truls favorit) och körsbärstomater. Toppade med god ost.

(null)

Nästa gång ska jag göra chèvre och spenat paj 😋 
Träning
God förmiddag. Härligt vinterväder ute! Snön yr och solen tittar igenom alla snöflingor. 
Truls fick vra ledig idag, såg framför mig att det skulle vara svårt att få fram vagn och ståbräda med all snö. Tyvärr är vår kommun ganska seg på att ploga gångvägarna i vår del. 
Och sen är det väldigt mysigt att ha honom hemma.
Vi har lekt i hans rum och Truls har serverat mig en massa mat han lagat i sitt kök.

Passade på att klämma in ett 30min rump och benpass. Det är inte alltid lätt att få till träningen med båda barnen hemma. Och ärligt talat så tycker jag det är ganska tråkigt att träna hemma. Finner inte riktigt inspirationen och tappar fokus när jag blir störd av barnen. 
Men idag fick vi till det. Truls var med och provade övningarna ett tag inna än han tröttna och gick och lekte. Milo satt nöjd i sin läragåbil hela tiden. Tack barn!

Har hittat ett Youtube-konto jag vill tipsa om. En tjej som lägger ut tränigsvideos som man kan träna hemma, det är lite som att gå på ett friskispass fast hemifrån. Precis som jag gillar det, man kan köra passet i ett svep. 
Följer även hennes Instagram sandra.friberg och igår körde hon ett live-pass via Instagram. Videon ligger kvar 24h, alltså perfekt för mig som ville träna det idag.  Passet var 20min men jag pressade in ett varv till medans barnen ändå var nöjda.

Ett hett tips alltså för dig som vill träna hemma, snabbt och effektiv!


Behöver en ny träningstopp och är extremt förtjust i den här från Under armour. Bild från Bubbleroom.se

(null)