Äventyr

Helgen har varit full av fart och äventyr!
Igår åkte vi skidor på Funäsdalsberget hela dagen! Det var strålande sol och klar blå himmel! Helt underbart såklart! Tog en lååång skön fika uppe på toppen ! Allt som allt en bra dag, ingen anledning att klaga alltså.

Dagen idag var inte sämre den! Först en del åkning i Ramundberget, vädret var okej, växlande sol och moln... Men jag ska väl inte klaga direkt!
Mot efter middagen packade vi in skidor etc i bilen och sen plockade Peter fram snöskor. Då tittar solen fram och det blir super varmt. Vi vandrar uppåt mot ca1000meters höjd, det är varmt och svettigt.. och jag ska väl inte ljuga, höll på att dö ett tag men okej.. jag överlevde. Väl uppe utforskar vi gamla malmgruvor. Extremt häftigt! Inne i gruvorna fanns det jätte stora istappar och enormt vackra iskristaller i taket. Efter en rundvandring i grottorna njöt vi av en fika och vacker utsikt.
Sen ska tog vi tag i arrangemanget att ta oss ner från berget, alternativen gå tillbaka samma väg eller helt enkelt bara kasta oss rakt ut; springa, ramla, rulla ner! Helena och Benny valde alternativ nr 1 och jag, Robin, Peter, Mickan och Emma valde alternativ nr 2.
Vi tog snöskorna i ena handen och stavar i andra handen och kastade oss över kanten. Jäkligt kul och det tog inte många minuter innan vi nådde en lägre nivå. Det var djup snö och inte helt lätt att ta sig fram utan snöskor, man sjönk ner till midjan, vi skratta så vi kikna. Mickan fastnade så hon tappade sin sko under snön och fick gräva loss den!