Träningsvärk
God morgon där ute.

Har en sån härligt diffus träningsvärk. Den bästa värken som finns tror jag! Gissar att jag inte kommer vara lika positiv imorgon när värken är på sin topp.
Jag och Jossan testade Cirkelfys igår på Friskis och jag tyckte vi kämpade på bra. 
Känner mig starkare än vad jag trodde. 

På dagen hade vi lite mamma lunch och på kvällen tränade vi. Så kul att få spendera tid tillsammans. Med och utan barn.

Igår var även jag och Milo på bvc för 5månaders koll och sprutor. Hela 7700g och längden är lite oklar. För Milo tycker inte om att bli mätt så vi fick mäta om honom 3-4gånger. Först blev han 63.7cm Vilket bvc sköterskan kändes konstigt för då har han inte växt nästan nåt alls på längden. Ett par mätningar till med olika resultat. Bland annat 65cm men då gled han ner lite. Men vi konstatera att han nog är någonstans mellan 64 och 65cm. Gissningsvis ca 64.5cm. 
Han är en liten kille helt enkelt. Jämförde med Truls längd och vikt vid 5månader och Truls var 68cm och vägde över 8kg. Så lik fast så olika ❤️
Sprutorna gick bra. Milo var snarare förnärmad än ledsen och "skällde" ut bvc sköterskan med en massa klagande babbel. 
Idag har han lite lätt feber. Ca 38.6 så inget högt men som gör honom lite gnällig, trött och mammig.

(null)


Känslor
Hej världen. Jag har haft en fantastisk helg och bara njutit av allt. 
Solsken i lördags, sovmorgonen lördag och söndag, besök på Naturhistoriska, träning på Friskis med bästa Jossan. Listan kan göras lång.

Hemma har vi också en Truls som just nu är full av känslor. Som vi tror han liksom inte vet hur han ska hantera. Allting är nej just nu. "Jag vill inte" skriker han ofta och är arg.
Han gråter också ofta, ibland kan man hitta han gråtandes i ett hörn "Jag är ledsen mamma" men han vet inte varför han är ledsen. Det är mycket tårar som torkas på en dag, inte "jag får inte som jag vill" tårar utan genuint ledsen tårar. 
Han vill vara nära och kramas. Har separationsångest och det är jobbigt vid lämning på förskolan. 
Vi märker att han inte vill leka som han brukar, han vill helst bara sitta med Ipaden och titta
på  paw patrol. Och får han inte det går världen under, det är krokodiltårar för hela slanten.
Det är så jobbigt att se honom såhär.
Vi försöker finnas nära, ge en massa kärlek. 
Men när man hittar honom gråtandes gör det ont i mamma hjärtat.

Vi hoppas (och tror) det är en jobbig fas som kommer gå över. 

Vår älskade stora lilla kille! 
(null)

Förskola
Hej där ute. 
Här är vi riktigt trötta efter en extremt tuff natt. Har nog aldrig haft så jobbig natt någonsin. Truls sov väldigt dåligt fram tills han var drygt 1år men det här tar verkligen priset. 
Han har varit hemsk i natt och vi vet verkligen inte vad det beror på.
Hoppas kommande natt blir lättare. Jag och Milo är helt slut idag.

Igår kväll fick jag ett samtal på telefonen. Hade tänkt ignorera det då jag inte kände igen numret och trodde det var nån försäljare. Men svarade ändå. Visade sig vara samordnaren på Truls förskola, dit vi även ställt Milo i kö. Tanken har varit att han ska börja i Januari 2019. Men nu ringde hon för att kolla om vi kunde tänka oss att tacka ja till en plats tidigare.
Hon satt nämligen och såg över alla ansökningar till hösten och kunde se redan nu att dom kommer fylla alla platser under hösten. Och att det skulle vara svårt att hålla på en plats till Januari. Därför skulle Milo inte fått nån plats i Januari och vi skulle riskera att få ha honom på en annan förskola. Nåt vi verkligen inte vill.
Men hon kunde lösa det om vi ändradade vår ansökan och ställde honom i kö tidigare, i och med att det är syskon förtur så har han då en granaternas plats från hösten.
Hur mycket tidigare blev frågan från mig. "14e September" blev svaret. Usch vilken klump jag fick i magen. Ena sidan av mig fick ångest och vill inte skola in honom när han är 1år. Det är alldeles för tidigt. Och den andra sidan vill ju absolut inte ha honom på en annan förskola.
Blev lite lättad när hon berätta att vi hade möjlighet att senarelägga inskolningen två månader mot betalning och ha kvar vår plats. Så jag tackade ja till det innan jag ens hade hunnit prata med Robin. 


När jag pratade med Robin efteråt så tyckte han samma sak som mig. Vi får lösa det så att jag eller Robin jobbar mindre November -Januari så att det blir korta dagar för Milo. För jag tycker egentligen att November känns tidigt men vill inte ha barnen på olika förskolor. 
Det känns i alla fall skönt att veta att Milo får gå på samma förskola som Truls. 

(null)

(null)

(null)